LINKOWNIA
Książka kucharska - biszkopciki
Biszkopciki (15 sztuk)
Składniki:
1 jajko
1 łyżka cukru
1,5 łyżki mąki pszennej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać 170-175 stopni. Obie mąki wymieszać w misce. Jajko z cukrem wbić do drugiej miski. Miskę włożyć do garnka z wrzątkiem i ubijać mikserem przez 5 minut. Jak powstanie gęsta kremowa masa, przesiać mąkę i delikatnie wymieszać rózgą (trzepaczką).
Nakładać po 1 łyżce ciasta na blachę i piec 7 minut.
Ciepłe biszkopty zdjąć z blachy.
Biszkopciki (30 sztuk)
Składniki:
2 jajka
2 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
Biszkopciki (60 sztuk)
Składniki:
4 jajka
4 łyżka cukru
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
Biszkopciki (120 sztuk)
Składniki:
8 jajek
8 łyżek cukru
12 łyżek mąki pszennej
12 łyżek mąki ziemniaczanej